Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Η ύπαρξη συμβουλευτικής υπηρεσίας η οποία στελεχώνεται από σύμβουλο ψυχολόγο και σύμβουλο σταδιοδρομίας αποτελεί ένα σύστη-μα υποστηρικτικό τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.
Ο ρόλος του ψυχολόγου είναι κυρίως συμβουλευτικός. Πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Θέματα που προκύπτουν για επεξεργασία είναι σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, σχέσεις και δυσκολίες με το σχολικό χώρο, με το εργασιακό και το οικογενειακό πλαίσιο αλλά και διαχείριση κρίσεων όπως π.χ. διαζύγιο, θάνατος, ανεργία.
Ο ρόλος του συμβούλου σταδιοδρομίας υπηρετεί ένα γενικότερο στόχο που είναι η επανένταξη των εκπαιδευομένων στην οικονομική ζωή. Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας έχει ως στόχο να συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, να παρέχει πληροφορίες ως προς τις δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο και να αναπτύσσει συνεργασία με φορείς υποστηρικτικούς ως προς την απασχόληση.